مدیر عامل بانک مسکن با بیان اینکه در ۱۰ سال گذشته سهم بخش مسکن از هشت درصد به پنج درصد رسید، آیا تورم در کشور متوقف شد گفت: مسکن مهر تورم زا بود.

به گزارش اخبار ساختمان، محمود شایان در نشست خبری به مناسبت هفته دولت در محل وزارت راه و شهرسازی در پاسخ به این پرسش که در روزهایی که به تازگی مدیر عامل بانک مسکن شده بودید و هنوز هم بحث بازنشستگی شما مطرح نشده بود اعلام کرده بودید که مسکن مهر تورم زا نبود؟ گفت: در خصوص تورم زا نبودن مسکن مهر در ۱۰ سال گذشته سهم بخش مسکن از هشت درصد به پنج درصد رسید، آیا تورم در کشور متوقف شد؟

وی افزود: آنچه که در خصوص تورم زا نبودن مسکن مهر عرض شد بر این اساس بود و قانونگذار هم روی آن دقت داشته است و تاکید دارد. وقتی داریم تسهیلات پرداخت می کنیم از محلی تسهیلاتی که پرداخت می کنیم سهم بخش مسکن را سر جای خود برگردانید. این تورمی که در بخش مسکن قبلا به واسطه مسکن مهر داشتیم به واسطه این بود که خط اعتباری که بانک مرکزی از محل پول پر قدرت اختصاص داده بود دقیقا تورم زا بود و آثار خود را در اقتصاد به جای گذاشت و تمام شد.

نرخ کفایت سرمایه بانک مسکن بالای هشت درصد

شایان با اشاره به اینکه الان هم داریم از محل آن تسهیلاتی که سیستم بانک مرکزی داد امروز بانک مسکن در ماه بیش از پنج هزار میلیارد ریال ورودی پول از همین محل اقساط دریافتی دارد و مجددا تسهیلات پرداخت می کند ادامه داد: امروز که شرایط بانک مسکن را می بینید که به تکالیف خود عمل می کند بعد از مجمع که انجام داد تنها بانک دولتی است که سودآور است و نرخ کفایت سرمایه آن بالای هشت درصد است بدون اینکه از محل خط اعتباری بانک مرکزی استفاده کرده باشد.

مدیر عامل بانک مسکن گفت: برای ۵۵ هزار میلیارد تومانی که بانک مسکن برای مسکن مهر می خواست استفاده کند بدهکار شد و ساتنای آن بسته شد و تعهدات ارزی را نتوانست برآورده کند. در سال گذشته ۷۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سقف تسهیلات خرید مسکن افزایش می یابد؟ گفت: سقف تسهیلات خرید مسکن در شورای عالی مسکن برای ساخت و مشارکت پیشنهاداتی ارائه شد و قرار شد بانک مرکزی بررسی کند و بر اساس شرایط اعلام می کند که چه میزان افزایش می یابد. اما در مورد سپرده مسکن جوانان امسال این سقف از یک میلیارد تومان به دو میلیارد تومان رسید.

وی با اشاره به اینکه بانک مسکن مکلف است ۲۱۰ هزار واحد مسکونی در قالب پرداخت ۳۶ هزار میلیارد تومان را بر اساس قانون جهش تولید تامین مسکن تامین مالی کند تاکید کرد: مطابق قانون بانک‌ها مکلف هستند ۲۰ درصد از تسهیلات پرداختی خود را به ساخت مسکن اختصاص بدهند.

وی افزود: بانک‌های ما در ۱۰ سال گذشته سهم بخش مسکن را نپرداختند و سهم این بخش مهم از هشت درصد به ۵.۵ درصد رسیده است.

شایان با اشاره به اینکه ساخت مسکن پیشران اقتصاد است، گفت: بلافاصله پس از پرداخت تسهیلات، ۷۰ درصد این مبلغ به بخش صنایع مرتبط با ساخت مسکن رفته و عملا این بخش نیز به پیش می رود.

وی ادامه داد: تسهیلات ساخت مسکن دقیق ترین نظارت بر به هدف خوردن تسهیلات را دارد. بانک مسکن در یک ساله گذشته ۷۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش مسکن پرداخت کرده است‌.

این مقام مسئول گفت: سال گذشته ۹۲ درصد از تسهیلات بانک مسکن به مقصد تامین مالی مسکن حرکت کرده است.

مدیر عامل بانک مسکن گفت: در پنج ماهه ابتدای سال نسبت به مدت مشابه سال گذشته تسهیلات پرداختی بانک مسکن به این بخش ۲۰۸ درصد رشد کرده است و پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان سال این عدد سه برابر شود. بانک های دیگر باید پای کار پرداخت تسهیلات مسکن بیاید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
EnglishSaudi ArabiaIran