طی یک هفته گذشته تحرکات تازه ای درباره تغییر وضعیت ساخت و‌ ساز در باغات از سوی ارکان تصمیم سازی شهری صورت گرفت که اگرچه هنوز به نتیجه روشنی منتج نشده است، اما به نظر می رسد فرمول ساخت و‌ ساز در باغ ها قرار است به شکل اساسی بازنگری شود.

به گزارش اخبار ساختمان، یکشنبه هفته گذشته یک فوریت طرحی موسوم به «پیشنهاد اصلاح آیین نامه اجرایی قانون حفظ و گسترش باغات به شورای عالی استان ها» در پارلمان شهری تهران به تصویب رسید و روز پنج شنبه گذشته نیز در جریان اجلاس شورای عالی استان ها اولین گام برای بررسی این پیشنهاد برداشته شد.

هرچند هنوز همه چیز صرفا به عنوان ایده و پیشنهاد روی کاغذ است و به اذعان تصمیم سازان، نیاز به بررسی کارشناسی و چکش کاری دارد؛ اما آنچه تاکنون از ابعاد این ماجرا روشن شده این است که اگر ماده مذکور اصلاح شود، سرنوشت باغ هایی با مساحت کمتر از ۵۰۰ مترمربع که در محدوده شهرها واقع شده است، به لحاظ قواعد ساخت و‌ ساز دستخوش تغییر خواهد شد.

پیشنهاد اصلاح ماده مذکور از این جهت اهمیت دارد که به گفته مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، تا ابتدای سال گذشته قانون درباره وضعیت باغ هایی با مساحت زیر ۵۰۰ مترمربع برنامه ای نداشت و عملا آنها را در زمره «باغ» به حساب نمی آورد.

البته درباره حفظ درختان این زمین ها دغدغه مندی وجود داشت؛ اما درباره تشخیص باغ بودن یا نبودن آنها پیش بینی خاصی در قانون صورت نگرفته بود. از این رو شورای شهر به دنبال ارائه پیشنهاد اصلاح بخشی از آیین نامه مذکور به شورای عالی استان ها است.

از آنجا که ریاست شورای عالی استان ها بر عهده پرویز سروری، نایب رئیس شورای شهر تهران است، موضوع به فوریت در اجلاس هفته گذشته این شورای عالی مطرح شد.

سروری معتقد است تصمیم غلط قبلی در شورای شهر تهران پیرامون باغات سبب شده است مالکان با وجود تمایل برای بهره برداری از زمین، برای اخذ مجوز ساخت پا پیش نگذارند و در یک ماه گذشته حتی یک فقره درخواست ساخت و‌ ساز در باغات نیز واصل نشده است.

از نگاه وی این موضوع ناشی از نبود رابطه منطقی بین باغ و مالک باغ در مقررات موجود است. شورای عالی استان ها درصدد است به نحوی عمل کند که رابطه ای منطقی میان حفظ باغات و نفع مالکان برقرار کند تا از تخریب احتمالی باغات با انگیزه سودآوری پیشگیری شود.

سروری افزود: قطعا با توجه به نیاز تشخیص نوع باغ باید اصلاحیه ای را در این زمینه داشته باشیم. لذا مقرر شد زمین های با مساحت زیر ۵۰۰ مترمربع مساحت از بررسی در صحن علی شورا خارج شوند تا فضایی ایجاد کنیم که علاوه بر حفظ درختان برای نگهداری از باغات، زمینه اخذ مجوز ساخت نیز فراهم شود. البته بی تردید در این مصوبه به گونه ای عمل خواهد شد که هیچ قطع درختی نداشته باشیم و در عین حال مالک زمین نیز منتفع شود.

سروری ادامه داد: تلاش خواهیم کرد با بررسی جامع و علمی به همراه آسیب شناسی گذشته به نظامی منطقی برای گسترش باغات و نفع آور شدن آنها برای باغداران و مالکان برسیم. در این راستا نیز از همه تجربه های موجود بهره خواهیم گرفت.

وی تاکید کرد: در اجلاس های بعدی شورای عالی استان ها در خصوص مصوبه برج باغ ها یا خانه باغ ها تصمیم گیری لازم انجام خواهد شد تا به طرحی جامعی برسیم؛ اما در نهمین اجلاس شورای عالی استان ها گام اول در این زمینه برداشته شد.

سروری با تاکید بر اینکه در گذشته در حوزه باغات با فراز و فرودهای زیادی مواجهیم، گفت: در گذشته برای باغات زیر ۵۰۰ مترمربع، مجوز ۱۵ درصد سطح اشتغال ساخت داده می شد که این یعنی تنها یک اتاقک در آنها قابل ساخت بود؛ البته این موضوع برای کل کشور شرایط یکسان فراهم نمی کند. بنابراین باید ابعاد آن در شهرهای مختلف مورد بررسی و توجه قرار گیرد.

به گفته رئیس شورای عالی استان ها، میزان سطح اشغال در باغات زیر ۵۰۰ مترمربع در جلسات آینده این شورا مورد بررسی قرار خواهد گرفت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
EnglishSaudi ArabiaIran