رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: میانگین قیمتی که برای واحدهای نهضت ملی مسکن محاسبه کردیم فراتر از متری ۴.۵ میلیون تومان است، اما ملاک عمل، نرخی است که با پیمانکار توافق می‌شود؛ مسلما برای بلوک های ۶ طبقه به بالا کمتر از متری ۶ تا ۶.۵ میلیون تومان تمام نمی شود.

به گزارش اخبار ساختمان، اکبر نیکزاد در نشست خبری به مناسبت ۲۱ فروردین سالروز افتتاح حساب ۱۰۰ امام (ره) و تاسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اظهار کرد: واحدهای نهضت ملی مسکن که توسط بنیاد مسکن احداث می شود انواع مختلفی دارد. به طور مثال در زاهدان و ایلام بلوک های ۱۰ طبقه احداث می کنیم و در شهربابک دو طبقه است.

وی افزود: طبیعتاً هر چه تعداد طبقات افزایش پیدا کند قیمت تمام شده بالا می رود. قابلیت ساخت میانگین قیمتی که ما حساب کردیم متری ۴.۵ میلیون تومان نیست و فراتر خواهد بود ولی ملاک ما قراردادی است که با پیمانکار منعقد می کنیم.

نیکزاد تاکید کرد: آنچه مسلم است این که هزینه ساخت پروژه های نهضت ملی مسکن برای بلوک های ۶ طبقه و بیشتر کمتر از متری ۶ تا ۶.۵ میلیون تومان تمام نمی شود.

رئیس بنیاد مسکن در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه تعداد واحد در سال جاری توسط بنیاد افتتاح خواهد شد گفت: حدود ۶۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن شهری توسط بنیاد مسکن در حال ساخت است که ۵۱۹۴ واحد سال گذشته تحویل شد مابقی نیز بین ۱۸ تا ۲۴ ماه تکمیل می شود.

گلایه از وضعیت بودجه ریزی پروژه ها

رییس بنیاد مسکن در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی با نرخ سود پنج درصد که آبان ۱۴۰۰ به تصویب رسیده است گفت: از آقای رییس جمهور که در بطن مردم است و با مترو به کرج می رود درخواست داریم که مطالبه روستاییان را درخصوص تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی پیگیری کنند. در حال حاضر سازمان برنامه و بودجه، محکم جلوی این مصوبه ایستاده و مکاتبات ما در این زمینه یک زونکن شده است. رییس‌جمهور هم در این زمینه دستور اکید داده اما آقای میرکاظمی ترک فعل می‌کند. به نظر من میرکاظمی در بودجه ریزی تخصص لازم را ندارد.

وضعیت واحدهای در حال ساخت چگونه است؟

وی درخصوص وضعیت واحدهای در حال ساخت با مسئولیت بنیاد مسکن گفت: سال گذشته ۵۹ هزار و ۱۱۴ واحد در شهرهای مختلف کشور در دست اجرا داشتیم. در شهر تهران نیز قرار شده ۱۸۰ هزار واحد احداث شود که ۱۰ هزار واحد از این تعداد بر عهده بنیاد مسکن قرار دارد. ۳۰۰۰ واحد از این تعداد شروع شده و ۷۰۰۰ واحد دیگر را در سال جاری آغاز می‌کنیم.

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی یادآور شد: تا کنون ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد روستایی نوسازی شده است. تا قبل از سال ۱۳۸۴ به میزان هفت درصد از واحدها نوسازی شده بود که از آن سال تا کنون به ۵۰ درصد رسیده است.

نیکزاد تصریح شد: ساخت ۴۰۰ هزار و احد در قالب نهضت ملی مسکن به عهده بنیاد گذاشته شده که ۲۰۰ هزار واحد روستای و ۲۰۰ هزار واحد شهری خواهد بود.

چه تعداد مسکن مهر باقی مانده است؟

وی درباره واحدهای باقی‌مانده مسکن مهر اظهار کرد: تعداد ۸۰۰۰ واحد مسکن مهر که بر عهده بنیاد مسکن بوده باقی‌مانده است. ما در واقع کارگزار وزارت راه و شهرسازی در این بخش هستیم و تمام کارهایی که به ما محول شده را انجام داده‌ایم. اما خدماتی مثل آبرسانی و برق‌رسانی به عهده بنیاد نیست و تا امروز منتظر عملیاتی شدن این خدمات توسط دستگاه‌های مرتبط هستیم.

قیمت مصالح و دستمزد نیروی کار بر هزینه تمام شده تاثیرگذار است

رییس بنیاد مسکن با اشاره به افزایش قیمت مصالح ساختمانی گفت: در بحث اقتصاد دو دو تا چهار تا می شود. وقتی دستمزد کارگران را عدد قابل توجهی بالا می‌بریم نمی‌توانیم توقع داشته باشیم پیمانکار، قیمت تمام شده را افزایش ندهد. اما با پیمانکاران صحبت کرده‌ایم تا از طریق ارتقای تکنولوژی ساخت، بخشی از افزایش هزینه‌ها را پایین بیاورند.

به گفته نیکزاد، یکی از کارهای بنیاد مسکن، تولید مصالح ساختمانی است که تلاش می‌شود از این طریق هزینه ها را کاهش دهیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
EnglishSaudi ArabiaIran