عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: مسکن یک کلاف سر در گم شده است.

به گزارش اخبار ساختمان، محمد صدیف بدری، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در مورد گرانی مسکن و افزایش قیمت فروش و عدم نظارت بر بازار اجاره و قوانین بازدارنده افزایش نرخ بیان کرد: اگر از گرانی ها بگویم می گویند چرا مدام دولت را می زنی! دولت در چه زمینه ای برنامه دارد که برای مسکن برنامه داشته باشد؟ متاسفانه دولت برای اقتصاد کشور برنامه راهبردی ندارد و مسکن نیز یک حوزه وسیع در زمینه اقتصاد است که تمام مشکلات و تلاطمات اقتصادی در مسکن بروز و ظهور پیدا می کند.

وی افزود: متاسفانه به دلیل اینکه مسکن یکی از نیازهای ضروری و ابتدایی هر شهروندی است، تورم و گرانی بیشتر خودش را در این حوزه نشان می دهد. علتش همین ضروری بودن آن است که هر فرد باید یک مسکن استیجاری یا ملکی به عنوان سرپناه زندگی داشته باشد. اکنون مسکن با رکود تورمی مواجه است و حتی سازندگان و انبوه سازان نیز از این مسئله گله مند هستند.

بدری ضمن اشاره به بالا بودن هزینه های ساخت مسکن ادامه داد: زمانی که قیمت تمام شده ساخت مسکن بالا می رود، طبیعتاً رکود تورمی ایجاد می شود. موضوع اجاره بها نیز یکی از مشکلات دیگر این حوزه است که به هیچ وجه شرایط خوبی ندارد.

این عضو کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: چنین وضعیتی که برای مسکن به وجود آمده یکسری راهکارها دارد که دنیا آن را تجربه کرده است. بسیاری از کشورها در حوزه اجاره، تسهیلات کم بهره در اختیار مستاجران می گذارند و این کار باعث می شود که به آن ها فشار نیاید. اما متاسفانه وامی که دولت برای ودیعه در نظر گرفته است اجرایی نمی شود و بانک ها همکاری نمی کنند و واقعاً شرایط مناسبی را شاهد نیستیم.

او گفت: همچنین با وجود اینکه وزارت راه در اجرای تولید مسکن ملی عملکرد قابل قبولی برای تامین زمین مورد نیاز داشته است، اما زمانی که قیمت تمام شده ازجمله قیمت میلگرد، سیمان و آهن بالا است و هر روز گران تر نیز می شود قیمت تمام شده مسکن نیز افزایش می یابد.

بدری عنوان کرد: لذا متقاضیان واجدالشرایط و اقشار کم درآمد جامعه که مسکن ها باید برای آن ها ساخته شود دچار مشکل می شوند و آورده‌شان با مبلغ واحد مسکونی طرح مسکن ملی همخوانی ندارد. تسهیلاتی هم که اعطا می شود با سود ۲۳ درصد و اقساط ۸ الی ۹ میلیون تومان است.

نماینده مردم اردبیل در مجلس افزود: لذا موضوع مسکن و تولید آن یک کلاف سردرگم شده و شورای عالی مسکن نیز هیچ فکر عملیاتی برای این مسئله ندارد. دست کم ما که ندیده ایم راهکاری داشته باشند. مسئولان دولتی مربوطه مدام در جلساتشان می گویند باید این کار یا آن کار انجام شود. اینکه چه کاری باید انجام شود مسئله و مشکل را حل نمی کند. ما در مجلس تعیین می کنیم که چه کاری باید یا نباید انجام شود و مسئولان اجرایی موظف به اجرای راهکار و حل مشکلات هستند نه اینکه باید و نباید مطرح کنند.

عضو کمیسیون عمران مجلس متذکر شد: شخص رئیس جمهور و دولت نباید مدام از بایدها یا نبایدها بگویند، بلکه باید ادبیاتشان به سمت این باشد که گزارش دهند چه کاری در حال انجام و در چه مرحله ای است. من بعید می دانم که کاری در زمینه مسکن یا حتی اقتصاد صورت بگیرد.

بدری ادامه داد: فعلاً همان پیش بینی که من در سال گذشته در مورد مسکن ملی داشتم در حال تحقق است. یعنی بالا بودن قیمت تمام شده و اقساط بالا در حوزه تولید مسکن ملی مشکل ایجاد کرده است و هنوز هم نمی دانم که دولت می خواهد چه کار کند! ما در کمیسیون در این رابطه با حضور وزیر جلسه برگزار کردیم و او از عدم همکاری بانک ها و عدم همکاری فرابخشی وزارتخانه ها گله‌مند است.

وی ضمن اشاره به عدم همخوانی هزینه های تولید مصالح ازجمله میلگرد با نرخ فروش آن ها، اظهارداشت: تمام تولید کنندگان میلگرد یا فولاد از بیت المال سرمایه گذاری کردند و اکنون بعد از چندین سال این شرکت ها را خصولتی کردند و می گویند خصوصی شده است و با وجود اینکه ارز دولتی استفاده می کنند اما محصولاتشان را به قیمت بازار آزاد می فروشند. طبیعتاً چنین روندی مشکل ایجاد می کند.

این نماینده مجلس گفت: زمانی که میلگرد کیلویی ۳۰ هزار تومانی برای ساخت مسکن استفاده می شود مشخص است که چه اتفاقی برای قیمت ها می افتد. در قانون تولید مسکن تصریح شده است که دولت باید این مصالح را به قیمت شورای رقابت به سازندگان و انبوه سازان تحویل دهد. اما متاسفانه این اتفاق نمی افتد.

بدری در انتها خاطرنشان کرد: خسته شدیم از بس تذکر دادیم و نطق کردیم و مشکلات را گفتیم اما ما گوش شنوایی در دولت ندیدیم و نمی ‌دانم قرار است چه اتفاقی بیفتد و امیدوارم که در ماه های آینده دولت به خودش بیاید. متاسفانه این دولت مرض بیخیالی گرفته است، فکر می کند افزایش قیمت ها طبیعی است. اکنون اگر مرغ پیدا شود کیلویی ۱۰۰ الی ۱۲۰ هزار تومان است گوشت هم که به قیمت بیش از ۴۰۰ الی ۵۰۰ هزار تومان رسیده است چه توجیهی برای این قیمت ها وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
EnglishSaudi ArabiaIran