مالیات خانه های خالی از سکنه تکلیفی قانونی است که باید امسال اجرایی شود اما مدتی قبل سازمان امور مالیاتی از شناسایی ۵۷۰ هزار واحد مسکونی خالی در کشور خبر داد.

به گزارش اخبار ساختمان، اخیرا مدیرکل دفتر طراحی و تحلیل فرآیندهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی از شناسایی و محاسبه مالیات بیش از ۵۷۰ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه خبر داد.

روز گذشته اما، دیوان محاسبات اعلام کرد که واریز مالیات واحدهای مسکونی گران قیمت و خالی تا پایان دی، همچنان صفر درصد بوده است.

پس از آن سازمان امور مالیاتی ادعای پیشین خود را تکرار و اعلام کرد که قبض مالیاتی برای ۱۲۵۰۰ خانه لوکس و ۵۶۸ هزار واحد مسکونی خالی صادر شده است.

تاثیر مالیات بر خانه‌های خالی بر بازار مسکن

اما آیا مالیات بر خانه‌های خالی از سکنه، در شرایطی که مسکن در رکود به سر می‌برد توانسته تاثیری روی عرضه و قیمت داشته باشد؟

منصور غیبی کارشناس مسکن در این باره گفت: مالیات بر خانه های خالی تاکنون تاثیر خاصی بر بازار نداشته است. جز اینکه بازار را در هیجان و انتظاری کاذب پیش می‌برد. مردم باید آگاه باشند که چه رفتاری بابت همکاری با این فضا برای آنها پیش می‌آید و چه تبعاتی در صورت عدم همکاری وجود دارد.

وی افزود: دولت بالاترین دارایی مازاد در کشور را دارد. بدنه‌ای که توده های عمومی آن را به عنوان املاک دولتی می شناسد. دولت باید از خود شروع کند. انتظار می‌رود اعلام کند چگونه رئیس‌جمهور دستور داده است که ویلاهای کنار حریم رودخانه و دریاها برداشته شود و ممیزی را ازآنجا شروع کرده‌اند، در اینصورت طبیعتا مردم بیشتر همکاری می کنند.

غیبی گفت: درحال حاضر بیش از چیزی که اعلام رسمی شده خانه های خالی وجود دارد. البته مردم نیز در این موارد پیش‌قدم نمی‌شوند و منتظر می‌مانند ببینند تبعات آن درصورتی که انجام ندهند چیست. این رفتارها باعث شده قانون مالیات بر خانه های خالی حداقل تاثیر مثبتی در جامعه نداشته باشد.

تاثیر مالیات خانه‌های خالی بر میزان عرضه

او در مورد مالیات بر خانه‌های خالی بر آینده بازار مسکن و میزان عرضه گفت: این قانون در آینده نیز تاثیر خاصی بر میزان عرضه ندارد. ملک و املاک و مسکن بالاترین و بیشترین دارایی ریالی برای هرشخص محسوب می‌شود. به همان میزان هم صاحب آن دارایی به راحتی نمی‌خواهد آن را از دست دهد. قوانین ساده، مطالعه نشده و غیراجرایی نمی‌تواند مردم را نسبت به ارائه قیمت کمتر یا پایین‌تر از عرف بازار مجاب کند.

غیبی ادامه داد: اگر دولت از خود این ممیزی را شروع می‌کرد مردم نیز تبعیت می‌کردند. البته امتیازاتی نیز باید تعریف شود و با تهدید نمی‌شود این مسائل را حل کرد.

وضعیت بازار مسکن درصورت احیای برجام

این کارشناس مسکن درمورد وضعیت بازار مسکن شرح داد: ما از زمانی که عرضه را از لحاظ زمین، دارایی و جواز ساخت به عناصری دادیم که خود شایستگی فنی و مالی والایی نداشتند و  در زمینه قیمت و املاک موثر بودند بد شروع کردیم.

او درمورد چشم‌انداز خود از آینده مسکن گفت: در این ماه پایانی سال حضور معنادار مشتریان شب عید می‌تواند تاثیرگذار باشد. بهمن از نظر ماه‌های مشابه در سال‌های گذشته ماه خوبی نبود، ولی بازار سال بعد به عوامل بیرونی یعنی سایست‌گذاری‌های بین‌الملل و مذاکرات سیاسی چشم دوخته است.

غیبی افزود: اگر فضای مذاکرات روند مثبتی داشته باشد می‌تواند نتایج خوبی نیز برای بازار مسکن به همراه بیاورد و اگر برجام به سرانجام خوبی نرسد علاوه براینکه رکود تورمی درجا می‌زند موجب افزایش قیمت کاذب نیز می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
EnglishSaudi ArabiaIran